Loodgieter Armar Logo

Loodgieter Armar
Typically replies within an hour

Loodgieter Armar
Hi there 👋

How can I help you?
12:58
+32484405377
×

LEKKAGE

Sanitair is een aangesloten systeem van leidingen en buizen voor de wateraan- en afvoer van afval. Lekkage komt veel voor in oudere huizen en lekkages kunnen optreden als gevolg van slijtage, breuk en vele andere oorzaken. Lekkages kunnen zichtbaar en verborgen zijn. Voor eventuele lekkages is het raadzaam een specialist in te schakelen. Specialist kan het lek snel detecteren, wat zal leiden tot minder schade aan het eigendom vanwege een snelle oplossing van het probleem en preventie kan worden gedaan om hetzelfde lek niet opnieuw op te duiken.

Waar en hoe ontstaat lekkage? Wat is de beste manier om de lekkage op te lossen?

De specialist is nodig om het op een efficiënte en betaalbare manier op te lossen, dus neem direct contact met hen op!

HOE ONTSTAAN LEKKAGE?

Lekkages kunnen door vele redenen ontstaan, waarvan sommige, die in normale huizen kunnen voorkomen, de volgende zijn:

LEKKAGE DOOR SLIJTAGE

Regenpijpen hebben een bepaalde levensduur, dus ze zullen na verloop van tijd verslijten. Er moet rekening worden gehouden met enkele kritische informatie (vooral in een ouder huis) voor lekkage:
hoe oud zijn leidingen?
Van welk materiaal zijn ze gemaakt?
Waar bevinden ze zich precies?

SCHADE DOOR DIVERSE OMSTANDIGHEDEN

Verschillende omstandigheden die tot lekkage kunnen leiden, behalve slijtage, zijn regen, blikseminslag of het boren van gaten in de muur.

Zichtbare leidingen kunnen gemakkelijk worden gerepareerd voor lekkage in vergelijking met verborgen leidingen, en verborgen leidingen kunnen de meeste schade aanrichten en zijn ernstige problemen.

WAAR ZIJN LEKKINGEN HET MEEST VOORKOMEND IN HUIS?

De meest voorkomende lekkages in woningen, vanwege praktijksituatie, zijn:

Buitengoot en regenpijp:
Blad, twijgen en soms zelfs boomwortels veroorzaken verstoppingen in dakgoten en regenpijpen. Deze klompen kunnen soms leiden tot lekkage door drukopbouw en filter kan op sommige plekken worden voorkomen.

Gaslekkage:
Gaslekkage vindt meestal plaats in het aansluitpunt op het verwarmingssysteem. Leidingen niet goed aangesloten of afdichting versleten. Wanneer u gas ruikt in uw huis, kunt u het beste de loodgieter bellen om te controleren op lekkage en zij kunnen ook helpen bij het onderhoud van de leidingen en ook controleren op lekkage van alle leidingen.

Belangrijk:
Sluit bij een evenement Gaslekkage (gasgeur) direct de hoofdleiding af en neem contact op met Loodgieter om gevaarlijke situaties te voorkomen!

Lekkage bij verstoppingen
Zoals eerder is uitgelegd, kan verstopping leiden tot drukopbouw, en voor lekkage binnenshuis (lekkage van verborgen leidingen) kan verstopping het gevolg zijn van ophoping van olie of vetten die stollen en verstopping veroorzaken of afvalproducten van voedsel of haar in afvoerleidingen die komen samen om een blokkade te vormen.
Belangrijk: de oorzaak van de verstopping is niet de plaats van lekkage, lekkage treedt altijd op het zwakste punt in het afvoersysteem op. Om deze lekkage te detecteren, gebruikt Loodgieter verschillende methoden, maar de meest gebruikelijke is geluidsdetectie, gas en infrarood om het lek te detecteren.

Voor meer informatie bij een lekkage kunt u gerust contact met ons opnemen, zowel voor spoedgevallen als voor normale reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Dankzij de uitstekende service, scherpe tarieven en locatie zijn wij de mensen voor u voor elke lekkage.